+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

   Ftor-Lux-Флуориден лак 13ml

   Шифра: FTRL-01 Категорија Марка:

   Флуориден лак

   Шифра: FTRL-01 Категорија Марка:
   Содржи калциум флуорид, содиум флуорид,аминофлуориди. -Веднаш ја намалува сензитивноста кај пациентите после препарација, отстранување на забен камен, полирање и белење на заби -Превенира кариес кај млечни заби -Реминализација на тврдите ткива -Висока концентрација на флуоридни јони