+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

Spiral

Имплант (со внатрешен хексагон)

Spiral Имплантите се најдобар избор за имедијантна имплантација и имедијантно оптоварување.
Spiral Имплантот, водечкиот имплант на Аlpha-Bio Tec, има извонреден само-завртувачки капацитет и уникатно дизјанирано спирално тело што му овозможува да ја промени својата позиција за време на поставувањето и да добие многу висока примарна стабилност, исто така и во многу комплицирани клинички случаи.
Клинички предности:
- Самостоен правец за време на поставување.
- Овозжува промена на правецот за оптимална позиција.
- Мал губиток на коска, и намалена траума.
- Намален ризик од оштетување на соседниот заб.
- Намален ризик од перфорација на лингвалниот или букалниот кортекс.