+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

Водич за длабочина/паралелитет

Водичите за паралелитет/длабочина се користат за прецизно мерење на дисторзија на РТГ зраците.
Секој степен е 1mm. Достапни како (долги) од 16mm и (кратки) од 10mm.
Водичот за паралелитет се користи за евалуација на позицијата и аголот при остеотомија и за прецизно мерење на просторот и паралелно поставување на имплантите.