+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

Клучеви за абатменти/гингивоформери/покривни штрафчиња со внатрешен хекс

Протетските клучеви се користат за поставување на абатменти, покровни штрафчиња и гингивоформери.
Тие одговараат на универзалниот хексагонален клуч или со четвртастиот адаптер или со хируршката рачка за навртување.
Достапни како долг (14.5mm) и краток (11.5mm), и во дијаметар од 1.25mm, 1.5mm и 1.77mm.