+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

   Resortin средство за полнење на коренски канали

   Шифра: 7010005 Категорија Марка:

   Резорцин прав 10g и течност 5ml+5ml

   Шифра: 7010005 Категорија Марка:
   Содржи резорцин, формалдехид и цинк оксид. Се користи како трајно полнење кај примарна дентиција. Третман кај тесни и тешко инфицирани коренски канали, кај коренски канали со непотполна екстирпација на пулпа.