+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

   Ftor-Lux-Сет за флуоридизација на емајл и дентин 10ml+10ml

   Шифра: 1302010 Категорија Марка:

   Средство на база на флуоридни јони за превенција од кариес

   Шифра: 1302010 Категорија Марка:
   Содржи магнезиум флуосиликат и калциум хидроксид. -Заштита од примарен и секундарен кариес -Третман на дентин кај длабоки кавитети и заштита на пулпата пред полнење -За залевање на фисури без нивна препарација -Долготрајна реминализација на тврдите ткива, продолжено бактерицидно дејство