+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

   Дестилатор за вода

   Шифра: Drink Категорија

   Наменет за дестилирање на вода која е потребна за работа на автоклавите, како и за друга намена во ординацијата. Дестилира 4L вода на 4 часа, значи може да се дестилираат 20L секој ден.

   Шифра: Drink Категорија
   Апаратот се состои од главен сад од нерѓосувачки челик во кој се дестилира водата и пластичен сад во кој се складира дестилираната вода. Ако ставиме топла вода, времето за дестилација ќе се скрати. За пола час веќе дел од водата е дестилирана и истекува во пластичното шише. Автоматски апаратот се исклучува кога завршила процедурата, и ако сакаме да започнеме со следна, мора температурата во главниот сад за дестилација да не е повеќе од 70°C. Технички карактеристики: напојување: 220-240V, 50/60 Hz моќност: 750 W капацитет: 4L волумен на дестилација: 1L/H Производител: Ningbo RUNYES Medical Instruments