+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

   Ендомотор со апекс локатор

   Шифра: Joy Smart Категории , Марка:

   Овој модел на ендодонтски апарат е комбинација од ендомотор и апекс локатор. Ендомоторот се користи за машинско обликување на каналот, а со апекс локаторот прецизно се одредува врвот на кореновиот канал. Овој апарат ја олеснува и скратува работата на стоматологот.

   Шифра: Joy Smart Категории , Марка:
   Карактеристики: -Поединечна функција на ендомотор, апекс локатор, и нивна заедничка функција. - Колењак со редукција 1:1 овозможува 100-625 вртежи во минута. - Сила на вртење 0.6-5.2 N/cm -10 различни програми кои се програмираат според потребите на стоматологот. Со овие програми се подесува брзината, силата на вртење, автоматско обратно вртење, достигнување на апекс ареа. - Auto reverse функција за заштита на инструментот -Кога апекс локаторот ќе утврди дека машинскиот проширувач е во близина на апексот на коренот автоматски ендомоторот престанува да работи. -Контролирано со помош на папуча. Производител: DENJOY