+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

   Електрокаутер БМС

   Шифра: 5.010. Категории , Tag: Марка:

   Електрокаутерот е создаден за прецизна хирургија. Обезбедува максимална безбедност за пациентот и одлични задоволувачки резултати за хирургот.
   Софистицираните апарати се фудаментални за сите операции кои се изведуваат со високо фрекфентна енергија, каде што е потребна максимална безбедност, прецизност и сигурност.
   Поседува 3 различни и посебни функции:
   1- Сечење
   2- Сечење и коагулација
   3- Коагулација
   Електрокаутерот е опремен со сет од осум електроди кои можат да се автоклавираат на 127°C. Со нив може да се пристапи до сите орални празнини со што се овозможува одлична прецизност при сечењето.

   Шифра: 5.010. Категории , Tag: Марка:
   1. На предната страна се наоѓаат • главен прекинувач; • подесувач на напон; • кружен прекинувач за избор на функции ( сечење, коагулација и самокоагулација ); • алармно светло; • заземјување на пациентот што овозможува максимална ефикасност на пациентот. 2. На задната страна се наоѓаат • електричен кабел; • осигурувач; • приклучок за инструментот • евентуално приклучок за ножна контрола ( ова не е задолжително бидејќи истите контроли се сместени на пачниот инструмент ) Технички карактеристики: Напојување: 230V 50/60Hz Моќност: 50 W на 750 KHz/1500 Ω Димензии: 200x100x100 mm Тежина: 4kg Производител: BMS DENTAL