+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

ATID

Имплант (со внатрешен хексагон)

Совршен избор за многу густа коска или случаи со лимитиран вертикален коскен волумен.
ATID е стандарден цилиндричен имплант со уникатно тело и јадрест дизајн кој обезбедува минимален притисок на густата коска, и затоа е погоден за коска тип I и II.

Клинички предности:

- Лесна инсерција и подобра контрола за време на поставувањето.
- Одличен за коска тип I и II.
- Погодни каде има лимитиран коскен волумен, особено во долната вилица.
- Мал притисок врз коската.