+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

   Кастомат AX-ZL3

   Шифра: AX-ZL3 Категорија Марка:

   Нов производ развиен по напредна технологија кој се користи за топење и леење на легури во протетиката и ортодонцијата. Оваа машина може да се користи за изработка на специјални вештачки вилици, метални бази од леени коронки, метал-порцелански коронки и сите видови на држачи.
   Ги има следните предности:
   – има усовршен транзистор, кој го прави поефикасен со помала потрошувачка ( 2,5 КW);
   – не е потребно предзагревање, процесот на топење и леење започнува веднаш по вклучување на машината и интервалот помеѓу топењето и леењето е две минути;
   – машината работи под волтажа од 220 V±10% ;
   – работата на ниска волтажа и многу ниското зрачење го прават кастоматот побезбеден и посигурен;
   – тоа е компактна машина со мали димензии и тежина

   Шифра: AX-ZL3 Категорија Марка:
   Технички карактеристики: - Напојување : AC220V±22V; 50Hz±1Hz - Моќност : 2.5KW - Капацитет на топење : 30g(Co-Cr)/65s - Максимална количина на топење : 50g(Co-Cr) - Начин на леење: хоризонтално центрифугално топење - Ладење: автоматско воздушно - Центрифугална ротациона брзина : 500 rpm - Димензии : 52 x 52 x 93 cm - Тежина : 100 kg