+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

Интраорален рентген апарат LEADEX 70

Микропроцесорски контролиран, предпрограмиран за сите видови на експозиции, со можност сами да направите промена во параметрите. Можете да го користите со хемиски филм или со дигитален сензор. Компатибилен со сите видови на сензори и хемиски филм. Едноставен, прецизен, сигурен апарат.

Карактеристики:
Волтажата на тубусот е од 70 kVp ± 10%
Тип на генератор: Високо-фреквентен генератор за константна висока волтажа, струја на тубусот 8 mA ± 10%
Можност за поставување на sид, таван или на подвижна база.
Фокус: Стандарден фокус на растојание до кожа 20 cm
Опционален фокус на растојание до кожа 30cm
Време на експозиција: 0,08-3,2s