+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

Панорамски 2D рентген апарат ОRTHOPHOS E

Висок квалитетен, издржливост и безбеден, ORTHOPHOS E е ПЕРФЕКТЕН избор за добивање 2D дигитални панорамски снимки. Квалитетот на изработката на снимка се резултат на докажаниот SIDEXIS 4 софтвер , со кој лесно и брзо ќе дојдете до дијагноза. Опцијата за поставување на цефалометар го прави неодолив за ортодонтите.

• 12 програми
• Можност за поставување на цефалометар на левата страна
• Стабилна позиција на пациентот со потпора за слепочниците и челото.
• Моторизирано прилагодување за висината Технички карактеристики:
X-Ray Генератор: 60-90 Kv, 3-16 mA
Фокална точка: 0,5 mm X 0,5 mm
CSl сензор со автоматски фокус.
Димензии на цефало снимка 18x24cm