+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

Мекоткивен диоден ласер -S1™Blue Pioon

ПИООН S1 ™ BLUE Мекоткивниот диоден ласер со 3 бранови должини, ја претставува најпрактичната и најмалку инвазивната технологија достапна за хируршките процедури.
-висока моќност,висока ефикасност,брзо заздравување
-7 ‘ HD екран кој работи на допир/Smart OS
-Директна Wifi конекција за надоградба на софтвер.
-45 инсталирани програми кои овозможуваат лесна и безбедна работа. Самиот ласер има видео презентација за секој процес одделно. Зголемениот капацитет на батеријата овозможува непрекината работа за било кој процес.

Ласерот Има широка примена во:
-Орална хирургија : абцес, биопсија, изложеност на нееруптиран заб, фиброма, френектомија, гингивектомија, гингивопластика, хемостаза и коагулација, заздравување после ставање на имплант, инцизија/ексцизија, леукоплакија, мукоцела, папилектомија, вестибулопластика,киретажа.
-Имплантологија
-Ендодонција: пулпотомија, намалување на микроорганизми, намалување на микроорганизми при гангрена.
-Болести на уста и парадонтот: периимплантитис, редукција на микроорганизми во периодонтално ткиво, афта, херпес.
-Протетика
-Ортодонција
-Избелување на заби
-Биостимулација
-Лечење на ТМЗ
-Burning mouth syndrome
Технички карактеристики:
бранова должина:470nm(+/-20nm)+650nm+980nm/810nm
моќност: 3W+200mW+7W/6W
напојување: 18VDC 5A Батерија: 3350mAh
Оптичко влакно од 200, 300 и 400um
Посебни наставци за белење, биостимулација и ТМЈ