+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

Интраорален рентген апарат HELIODENT plus

Едноставниот за употреба HELIODENT plus обезбедува квалитетни снимки кои се загарaнтирани од квалитетните SIRONA апарати. Со помош на подвижното рамо се овозможени три различни должини, бројни можности на монтирање и опции за пренос на снимката на дигитален сензор или на хемиски филм.

Технички карактеристики:
Фокална точка: 0.4 , волтажата на тубусот е од 60-70Kv
Тип на генератор: Високо-фреквентен генератор за константна висока волтажа, струја на тубусот 7 mA.
Време на експозиција: 0,01-3,2s
Фокус: Стандарден фокус на растојание до кожа 20 cm
Опционален фокус на растојание до кожа 30cm
Можност за поставување на sид, таван или на подвижна база