+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

   Виталион

   Шифра: DY310 Категории , Марка:

   Виталион за одредување на виталноста на забната пулпа.

   Шифра: DY310 Категории , Марка:
   Апаратот предизвикува електрична стимулација на нервот на забот со цел да се процени неговата виталност. Максималната вредност која се појавува на екранот е 80. Вредноста од 0-40 со чувство на пецкање или болка се смета за здрава пулпа. Вредноста од 40-80 е знак за парцијална некроза. Вредноста над 80 без никаква реакција на пулпата означува дека пулпата е мртва. Производител: DENJOY