+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

Мекоткивен диоден ласер – SIROLaser Blue

Шифра: SIROLaser Blue Categories: , Tag: Brand:

Дентален диоден ласер SIROLASER BLUE е Лидер во денталната ласер технологија.
Единствен со 3 диоди со различна бранова должина .
Со SIROLASER BLUE се постигнува :
– Извонредно сечење дури и со безконтактен мод
– Не го оштетува околното ткиво при работа
– Најбрз, најпрецизен и најчист третман

Шифра: SIROLaser Blue Categories: , Tag: Brand:

SIROLASER BLUE поставува нови стандарди во ласерската стоматологија. Тој е прв и единствен ласер со 3 диоди со различна бранова должина
1. Плава диода со 445nm бранова должина која работи со безконтактен мод и не го оштетува околното ткиво при работа
2. Црвена диода со 660nm бранова должина
3. Инфрацрвена диода со 970nm бранова должина
Комбинацијата од овие три диоди овозможува најбрз, најчист и најпрецизен третман : биостимулација, ендодонција, парадонтологија, афти, белеење на заби итн.
За пациентите SIROLaser Blue значи безболени и нетрауматски третман со помалку анестезија и помалку шиење, како и побрзо закрепнување.