+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

Безжичен Ендомотор со апекс локатор со светло

Шифра: Endo А Class (APX LED) Categories: , , Brand:

Ендомоторот е нова генерација на безжични мотори , и овој ендодонтски апарат е комбинација од ендомотор и апекс локатор . Овозможува ендодонтски третмани со ЛЕД светло. Главата на ендо колењакот ротира за 360°

Шифра: Endo А Class (APX LED) Categories: , , Brand:

Технички карактеристики:
- Широк LCD екран
- Вртежи во минута: 50-600 rpm
- Торзија: 3.0 Ncm
- Вкупно има 4 редукциски брзини: 4:1, 10:1, 16:1, 20:1 за подесување на торзија, редукција, режими на работа и
меморирање на брзините.
- Има 9 меморирани програми
- Има функција auto stop/reverse
- Мерење на торкот во реално време
- Реципрок систем
-Континуирана работа до 90 мин.
- Li jon батерија, со бесконтактно полнење
- Напојување: 100-240 V