+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

   Безжичен Ендомотор со колењак со светло

   Шифра: Endo А Class (LED) Категории , , Марка:

   Ендомоторот е нова генерација на безжични мотори кој е специјално дизајниран само за користење со Ni-Ti files. Овозможува ендодонтски третмани со ЛЕД светло.

   Шифра: Endo А Class (LED) Категории , , Марка:
   Технички карактеристики: - Широк LCD екран - Вртежи во минута: 150-600 rpm - Торзија: 3.0 Ncm - Вкупно има 4 редукциски брзини: 4:1, 10:1, 16:1, 20:1 за подесување на торзија, редукција, режими на работа и меморирање на брзините. - Има 9 меморирани програми - Има функција auto stop/reverse - Мерење на торкот во реално време - Реципрок систем -Континуирана работа до 90 мин. - Li jon батерија, со бесконтактно полнење - Напојување: 100-240 V