+389 2 30 94 755 info@borden-ltd.com

Апекс локатор

Апекс локатор од 5-та генерација, ја мери коренската должина со високa точност. Може да се користи независно од околината во каналот , без разлика дали каналот е сув или исполнет со електролити, крв, физиолошка течност.

Технички карактеристики:
- Само-калибрација со 98,4% точност.
- Звучен сигнал за локацијата на апексот
- 3,9” дисплеј
- Нов кабел за сонди со долг работен век.
- Ергономски дизајн, прилагодлив агол на гледање.
- Мулти-фреквентна технологија на коло и преклопно тело.
- Функција за автоматско исклучување доколку апаратот не се користи
- Вградена литиумска батерија со висок капацитет и мала потрошувачка на енергија.

Производител: DENJOY